Dilimizin Zenginlikleri Projesi 	  ''Sözlük Tasarım Yarışması''

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ''Sözlük Tasarım Yarışması''

Söz ola bitire savaşı, söz ola kestire başı Söz ola zehirli aşı, bal ile yağ ede bir söz (Yunus Emre)

22.12.2023 56

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesinin amaçlanmakta olduğu ilgi yazı ile bildirilmiştir.

"Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla Bakanlığımıza bağlı resmî/ özel eğitim kurumlarında öğrenim gören  lise öğrencilerimize yönelik uygulanacak söz konusu ''Sözlük Tasarım Yarışması''nın yarışmanın yazı eki şartnamelerine uygun yürütülerek, 25.12.2023 tarihine kadar yarışmaya ait eserlerin okul idaresine elden teslim edilmesi gerekmektedir.